MIJLPALEN

2015

JAN

Acquisitie ESB

Sinds haar oprichting in 1916 slaat ESB een brug tussen wetenschap, beleid en praktijk. Door de hoogwaardige kwaliteit van haar content en netwerk draagt ESB bij aan de premium positionering van het FD in het financieel-economische domein.

FEB

Uitrol FD Outlook Circle

FD Outlook Circle is een exclusief netwerk van het FD waarbij relevante denkers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden en behouden.

MRT

Eerste editie van Later!

Later! is een groot publieksevent over personal finance-thema's. In totaal brachten we in de Amsterdamse Kromhouthallen zo'n 700 mensen op de been die het plenaire (onder andere met minister Dijsselbloem) en het parallelle programma bezochten. Na het event verscheen een uitgebreid Later!-magazine, dat via het FD werd verspreid.

APR

Nieuwe website Energeia

Energeia werd in het najaar van 2014 overgenomen door de FD Mediagroep. Met Energeia heeft het FD zijn journalistieke kracht en de informatievoorsprong voor zijn lezers met interesse in energie versterkt. Met de lancering van de nieuwe website wordt een cruciale stap gezet in de integratie van Energeia in het contentportfolio van de FD Mediagroep.

MEI

Herfinanciering ING Bank

Met ING Bank is een nieuwe faciliteit ter hoogte van 20 miljoen euro overeengekomen ten behoeve van een herfinanciering van bestaande kredietfaciliteiten en voor financiering van acquisitionele groei van de FD Mediagroep.

JUN

Acquisitie Webservices.nl

Webservices.nl exploiteert een digitaal platform met 150 verschillende webdiensten voor zakelijke gebruikers uit tientallen onafhankelijke bronnen. Het vormt daarmee een logische aanvulling op de diensten die de FD Mediagroep levert aan zakelijk Nederland via Company.info.

AUG

Verlenging FM-frequentie

Goed nieuws voor BNR: de FM-frequenties voor commerciƫle radio-omroepen worden toch niet bij opbod geveild. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft zijn plannen daartoe overboord gezet na hevig verzet in de Tweede Kamer. De huidige vergunningen, die aflopen in 2017, worden nu met vijf jaar verlengd tot 2022.

SEP

Vernieuwde FD Weekend

Het FD vernieuwt zijn weekendkrant ingrijpend. Meer aandacht voor technologie en innovatie. Meer inspiratie voor de vernieuwing van businessmodellen. En meer aandacht voor zelfontplooiing en het managen van je loopbaan.

OKT

Samenwerking SparkOptimus

Om de overgang naar nieuwe innovatieve businessmodellen binnen de Nederlandse economie te versnellen, lanceert het FD samen met SparkOptimus een uniek opleidingsprogramma: het 'Executive Disruption=Growth Program'. Dit programma ondersteunt business leaders bij het vormgeven van digitale transformatie en technologische disruptie van hun industrie.

NOV

Company.info en Webservices.nl

Webservices.nl verhuist van Haarlem naar de FDMG locatie in Amsterdam, waardoor de integratie met Company.info echt vorm kan krijgen. Deze samensmelting zorgt ervoor dat onze klanten nog beter kunnen worden voorzien van voor hen cruciale (bedrijfs)informatie, zowel via een portal als direct in hun eigen systemen.

DEC

Digitale oplage en bereik

Het FD bereikt de digitale consument steeds beter: in december haalden we een all time high van het aantal unieke bezoekers op FD.nl: 1,4 miljoen. Het aantal klanten met een digitaal abonnement neemt in 2015 met 25 procent toe, waardoor de totale betaalde oplage van het FD stijgt tegen de markttrend in.